top of page

Tipy pro svatby ve stodole

Ať už chcete mít jednoduchou svatbu v přírodním stylu nebo zdůraznit kontrast prostředí s luxusní svatbou, stodoly prostě táhnou. Jejich výhodou je, že jsou často mimo civilizaci, a tak nebudete rušit sousedy nebo muset skončit venkovní párty v 10 večer. Navíc nabízí luxusní prostor, který využijete pro velkou svatbu stejně jako pro menší svatbu doplněnou o spoustu indoor aktivit.


Jaké jsou pro rok 2024 trendy?


Obřad, hostina, párty - vše na jednom místě

Pokud to oddávající a matrika jen trochu dovolují, využijte prostředí stodoly i pro obřad. Pokud je poblíž rybník, můžete se vzít přímo na mole - jen myslete na to, že nemáme potápěčský kurz a fotky budou tak spíš zboku nebo zazadu obřadu.

Pro slavobránu můžete využít třeba jednoduché áčko z pár březových větví nebo vyrobit kruh / šestiúhelník ze dřeva nebo kovu. Pro dozdobení využijte květiny nebo pruhy látky.



Bohaté květinové dekorace

Zkušená aranžérka zapojí i rostliny z okolního prostředí, které do dané sezony patří. Takže se nebojte doplnit nádherné kytice o trávy, obilí, bodláky nebo plevel.



Světýlka

Využijte vánoční dekorace a světelné řetezy, které neskutečně podtrhnou celý prostor. Fungují jako skvělý kontrast ke dřevu nebo cihlám. Nemusíte je mít čistě jako pozadí do fotokoutku, osvětlete nejen stěny, ale třeba i sloupy, trámy, picí nebo sladký bar. A rozhodně nemusí být jen uvnitř.



Dřevo

Využijte kulatiny, špalky, odřezky, klády, staré trámy nebo cokoliv okolo. Hodí se na svatební tabuli, rautový stůl, sladký bar, to vaše fotogalerie i do fotokoutků. Stačí doplnit o nějaký satén, mušelín nebo třeba světýlka a bude to TOP.



Ozdobte strop i různá zákoutí

Ne vždycky je žádoucí jeden velký prostor. Naštěstí si můžete pomocí pár drobností vytvořit jasně oddělené celky.

Oddělovat můžete opticky - pomocí látkových běhounů na stropě zarámovat místo pro hostinu, ale i fyzicky - stačí pár balíků slámy nebo jednoduchá stěna z vyskládaného dřeva a máte rovnou i pozadí do fotokoutku. Když tuhle stěnu umístíte do prostoru, může za ní vzniknout koutek pro kojící nebo uspávající maminky.



Využijte poklady z půdy

Žebřík jako stojan na sladký bar. Stará skříň jako rautový stůl. Starý plechový lavor nebo káď vyplňte ledem a použijte ji jako chladicí box pro prosecco nebo whisku do dámského nebo pánského koutku. Venkovský smetáček a plechová lopatka už ke stodole taky neodmyslitelně patří. A na výzdobu svatební tabule? Staré zavařovačky místo váziček,



Připravte i venkovní prostory a okolí stodoly

Sad nebo zahrada jsou ideální pro chillout zóny. Můžete v nich nechat odpočívat maminky s dětmi nebo družičky s aperolem. Stačí nějaká ta deka, polštáře a pár bedýnek jako stolky.

Vyrobte pseudoterasu pro rodiče a prarodiče - pohodlí si můžou udělat na paletách. Doporučuju pro starší ročníky spíš vyšší posezení, kdy dáte 2 palety na sebe. Balíky slámy s fošnou můžou být dlouhý stůl a máte luxusní terasu pro odpolední grilování. No anebo jen velké špalky a kulatiny na pár muřích nožkách a máte rautové stolky.

Dětské koutky nebo hřiště je potom už otázkou podle věku dětí. Můžete si vyrobit opičí dráhy nebo čtenářské koutky, natáhnout síť na badminton nebo branky na fotbal - prostě utahat děti tím, co je baví.




Comentarios


bottom of page