top of page

Jak zabavit hosty, když se jdeme fotit II. - Pro hravé a kreativní

Máte hravé hosty? Chcete, aby se vyblbli a třeba se tak trochu vrátili do dětství? Často jim stačí dát jen prostor a pár hraček a je to! Aneb několik tipů na svatební hry, které si hosté můžou zahrát zatímco se budete jako novomanželé fotit.


  • Tetovací bar

Dneska už se dají dneska koupit svatební tetovačky nebo si můžete vyrobit vlastní, pak už jen stačí nechat (nejen) děti si hrát. Nezapomeňte k tomuhle baru dát dostatek vody pro tetování, houbičku a odpadkový koš na zbytky papírků a folie z tetovaček.

Extra tip - Můžete pak vyhlásit soutěž - hlasování o nejlepšího potetovance nebo doplnit do hry Foto-špion fotku svatebčana s tetováním.



  • Picasso - většinou organizují svědci

V principu jde o to, aby hosté překreslili společně (každý nějakou část) fotky novomanželů na větší obraz.

  1. Musíte si připravit jednu fotku novomanželů, kterou si vytisknete raději víckrát, lépe na větší formát. Narýsujete na ni čtvercovou síť - každé políčko dostane jedna skupinka / jeden kreslíř.

  2. Dál si připravte papíry - o stejném poměru stran jako políčka na fotce, ale větší. Můžou to být čtverečky, nemusí.

  3. Pastelky nebo fixy,  vodovky - pokud budete mít pestřejší výběr, bude i závěrečná fotka veselejší.

  4. Rám na výsledný obraz - rozměry jsou dané, takže víte, jaký si koupit.

Cílem je, aby se lidé na svatbě zabavili i trošku seznámili - jednotlivá políčka na sebe musí navazovat, aby obrázek dával smysl. Nebo můžete skupiny pro kresbu jednoho políčka losovat.

Nejlépe, když novomanželé o této hře nevědí, výsledný obrázek jim můžete dát večer jako překvapení.


  • Fotokoutek

Svatební matadoři už to znají, ale laiky je třeba trochu pošťouchnout (aneb nahnat je do fotokoutku). A pokud máte na svatbě hosty, kteří se moc fotit nechtějí, pověřte ideálně jednoho svědka, aby to s foťákem obešel.

Potřebujete - pozadí do fotokoutku (inspirace na našem Instagramu), nějaké masky a cedulky, Instax, svatební fotoknihu, fixy a propisky nebo samolepky pro dotvoření fotoknihy.

Pokud máte na svatbě hodně dětí, doporučuji dát fotokoutek někam bokem, abyste neskončili spíš s velkýma omalovánkama než fotoknihou.



  • Svatební Reel - Brejle mix

Super jsou jako rekvizita i sluneční brýle, na které napíšete datum svatby a vaše iniciály. Rádi vám s jejich pomocí uděláme Instagramový Reel a fotky hostů jako bonus ke svatebnímu balíčku.



  • Moderované ochutnávky

Máte svatbu ve vinném sklípku nebo na nějakém zajímavém místě? Využijte služeb "domácích" a zabavte hosty nějakou prohlídkou nebo "přednáškou". Takové ochutnávání vína, workshop s barmanem jak se dělají míchané nápoje, škola tance nebo cokoliv dalšího vaše hosty pobaví a naučí něco nového.




Na blogu najdete i další hry - rozdělené podle tiskovin, podle toho, jestli chcete rozproudit náladu nebo seznámit vaše hosty.

Obecně připravte tak 2 - 3 hry na celý den, na svatbě je i hodně tradic a zvyků, povinností a je potřeba nechat lidem i chvilku klid na volnou zábavu.

Nebo ne? Díky za vaše názory. Šárka.

Comments


bottom of page