top of page

Trendy ženich - dresscode vs. pohodlí

Dřív to bylo jednoduchý - pánové si koupili za život dva hlavní obleky: maturitní a svatební. Maturitní jim vybrala maminka a svatební budoucí manželka :D Většinou to byl černý jednoduchý oblek, tzv. univerzál pro jakoukoliv budoucí příležitost.

V posledních deseti letech se od černé upustilo a začaly se hojně objevovat modré Bandi obleky. Na svatbě mezi hosty pak bylo jasně rozpoznatelné, kteří pánové jsou už ženatí (mají svůj svatební oblek) a které svatba teprve čeká...


A co je vlastně trendy dneska? Volnost, pohodlí a neformálnost.

Inspirujte se u našich ženichů a vyberte si to, co sedne vám. Jenom pozor na svatby v kostele - určitě je fajn domluvit se s oddávajícím, co vyžaduje pro své obřady za dresscode (mnohdy se týká nejen nevěsty, ale i ženicha).

Světlý oblek

Zbořme mýtus o tmavém ženichovi a světlé nevěstě! Ideální na letní venkovní svatby, obzvlášť, pokud je obřad v poledne. Horko sice neeliminujeme úplně, ale rozhodně lepší než černá barva.

Může být jemně krémový, béžový nebo šedivý.

Nejčastěji bývá doplněný i vestičkou, o které dále, ale taky motýlkem, kšandami nebo jednoduchou kravatou.



Vestičky

Občas se objeví i na samotný obřad, ale většinou doplňují běžný oblek a slouží hlavně na odpolední párty v letních dnech. Dovoluje ženichům větší volnost v pohybu a taky v horku lépe větrá. Přitom pořád zachovává dekorum svatebního dne.

Rozhodně nemusíte mít vestičku ve stejné barvě jako oblek! Super je i kontrastní barva nebo tón v tónu. A božsky vypadá i třeba kostičkovaná retro vesta.



Bez saka, ale třeba s kšandami

Ať svítí sluníčko nebo třeba prší - na jaře nebo v létě - venkovní svatba si prostě může dovolit i ženicha v košili. Můžete k ní přidat motýlka a kšandy nebo prostě nechat rozhalenku s ohrnutými rukávy. Doporučujeme jenom pod košili nějaké podvlíkací triko v tělové (nebo bílé) barvě, nejen že pomůže od viditelných známek potu, ale i podpoří i prosvítající košili.



Klasika v tmavé nebo modré

Někdy prostě pánům sedne - povýší svatbu na slavnostní událost a dodá podtrhne mužné rysy. Když se řekne tmavý oblek, většina z nás si představí klasiku, ale i s tou si můžete vyhrát. Skvěle ho totiž doplní světlá kravata, veselá vestička nebo třeba netradiční podšívka. A když na tmavý oblek přihodíte kostky a doplníte ho teniskama, i tak dostane ženich šmrnc a šibalskou notu.


Inspirace do kostela

Tady je vážně dobré poradit se s oddávajícím - máte obřad se mší, evangelický nebo v nějaké moderní verzi? Každá varianta si žádá své. A i pro ženicha platí, že se může odpoledně převléknout ;) Takže můžete kombinovat světlé kalhoty s tmavým sakem, které odpoledne vyměníte za vestičku nebo jen kšandy.



Ať už se budete držet klasiky nebo vyberete nějaký ležérní styl, hlavně, ať je v daném obleku ženichovi dobře, cítí se pohodlně a může se hýbat. Přece jen je to potom poznat i na výrazu jeho tváře a nechcete svého muže naštvat hned na začátku manželství, no ne?


Zajímá vás, jak vypadal Jarda? A co se líbí vám?


Comentários


bottom of page