top of page

Svatební trendy 2024 - Svatební oznámení

Letošnímu roku vládnou (jako už delší dobu) jednoduché květinové (floral) vzory, perokresby nebo také vaše fotky a vy jako centrální prvek pro veškeré tiskoviny.

 

Už dávno odzvonilo holubičkám, prstýnkům nebo andělským křídlům. Inspirujte se raději v rostlinné přírodě a pamatujte, že méně je více.

 

Pro lepší inspiraci jsme si vzali barvy, které jsou pro letošní rok trendy a připravili pro vás návrhy hned 6 různých oznámení, a to rovnou v Canvě (Canva je online grafický návrhář, se kterým se dá velmi jednoduše pracovat). Máte je poskládané ze zdarma (free) prvků, takže nepotřebujete placený účet. A rovnou je máte v tiskovém formátu, stačí si editovat jména, datum a další detaily a stáhnout ve formátu tiskového pdfka. :)

 

Návrhy můžete i kombinovat - vyměnit si barvy, které vidíte za tu svou oblíbenou, změnit styl písma nebo posunout prvky tam, kam potřebujete. Pokud s Canvou neumíte, na Youtube je spousta návodů a tipů, jak na to.

No a naopak pokud jste s Canvou zručnější, zvládnete si i upravit poměr stran, typy prvků jako jsou rámečky nebo obrázky.

 

  1. Nepravidelnost

Rámečky do čtverce nebo kolečka dneska už nikoho netáhnou. Ale taková dobře okousaná fotka s pár kytičkami bude trendy hned. U oznámení s fotkou myslete hlavně na rozlišení fotky v porovnání s velikostí a kvalitou výsledného tisku. Aby vám z krásného návrhu nevypadla kostičkovaná katastrofa.

K fotce pak stačí přidat potřebné informace a pár květinových motivů a je to!

ŠABLONA SVATEBNÍ OZNÁMENÍ s fotkou

 



2. Zlatá s rose - rosy brown

Tyhle dvě barvy přináší jemnost a zároveň podtrhnou velký význam a výjimečnost vašeho dne. Růžovou můžete použít na větší plochy - běhouny na stoly, potahy na židle, atd. A ve zlaté barvě potom zvýraznit písmo, popisky nebo kovové prvky.

K těmhle dvěma barvám se hodí právě jako kovové prvky v pravidelných tvarech - šestiúhelníky, čtverce nebo třeba kruhy, ale také květinové motivy - tady pak záleží, v jakém ročním období svatbu máte. V rosy brown můžete sáhnout po klasických růžích nebo hortensiích, jiřinách, ale taky bodlácích nebo podzimních pampových trávách a jiných travinách.


SVATEBNÍ OZNÁMENÍ ČTVERCOVÉ ŠESTIÚHELNÍK - růžovo hnědá


3. Kaňka - vodové barvy

Nejste na květiny, nechcete na oznámení vlastní fotky, máte svoji vybranou barvu, o které to bude? Tak prostě a jednoduše použijte na oznámení vodové barvy a kaňky, fleky, případně mísení barev.

Hodí se pro praktické typy, co nejsou moc na zdobnost, upřednostňují jednoduchost a cílí na hlavní barvu svatby.

Pozor na zvolenou barvu písma - máte-li světlou barvu na svatbu, sáhněte raději po tmavém písmu - ne vždycky platí, že tmavá = černá, hrozně záleží na dané kombinaci barev. Při tmavé barvě pozadí zvolte písmo klidně bílé nebo zlaté. Na druhou stranu si dejte pozor na kýč a přeplácanost.


Svatební oznámení vodová barva - brown sugar

4. Zelená = eukalyptus, vinná réva

Nemusí to tak být, ale prostě to ladí. Tyhle rostlinné prvky totiž můžete kombinovat s výraznějšími prvky - jako je právě zlatá nebo třeba s čímkoliv dalším ve výraznější barvě - zelenou můžete kombinovat vlastně s hnědou, oranžovou, vínovou, tmavou, apod.

Anebo to celé hodně do jemnosti a jednoduchosti. Užijte si bílou, přírodní materiály jako len, bavlna, krémové tóny, eukalyptus a třeba zlaté detaily. Pokud jste jako nevěsta a ženich výrazné typy, o to víc vyniknete a budete centrem pozornosti vy a ne ozdoby na stole.


Svatební oznámení zelená, eukalyptus, zlatá


5. Kombinujte styly

Co takhle vodové barvy v kombinaci s květinami a jemností? Jasně! Máte-li svatbu v horkém létě, nemusíte sáhnout rovnou po obilí a zemitých barvách, které jsou všude kolem. Můžete pomocí modré barvy a doplňků vypíchnout vaši svatbu a dodat trošku osvěžující pocit, který bude eliminovat horký suchý letní vzduch a pocity žízně :D

Navíc tahle modrá sedne jak k blondýnkám, výrazným jižanským typům i brunetkám. Jenom bych - být ženichem - se asi vyhnula modrému svatebnímu obleku, kterým už taky pomalu odzvonilo. Sáhla bych po trendy světlém obleku nebo jen košili, světlých kalhotech a vestičce nebo kšandách.

Modrá s vodovkami a lehkými květinami navozuje pocit uvolněnosti, ležérnost, svatby u moře, pohody a klidu.


Svatební oznámení modré, modrá, květiny a jemné


6. Strohá sytá a výrazná barva v kombinaci s fotkami

Svatba má být o vás. A pokud ji chcete ve výrazné barvě, měli byste to reflektovat i v oznámení. Takže se toho nemusíte bát. Stačí si vybranou barvu hodit do pozadí, sladit s ní barvu písma a přidat vaše fotky. Fandíte-li praktičnosti a jednoduchosti, ale přece jen tam nechcete jen tak prsknout fotku - dejte ji do rámečku - třeba instaxového.


svatební oznámení polaroid, fotky, modrá námořnické


Tak co? Vybrali jste si to svoje oznámení? Nebo máte úplně jiný vkus? Pochlubte se :) Ráda mrknu.

Děkuju, Šárka.

Comments


bottom of page