top of page

Předsvatební focení - ano, nebo ne?

Znáte to - máte před svatbou, přemýšlíte o každém nákladu navíc, a potom se vás fotograf zeptá, jestli budete mít zájem i o předsvatební focení. Pojďme mrknout, kdy se tahle investice hodí ušetří vám tak starosti i další náklady později.


  • Nejste si jistí před foťákem

Jasně, že nejsme všichni modelové, a tak je pro nás někdy těžký se před fotografem a jeho objektivem uvolnit. Navíc fotografa vidíte na svatbě (pokud počítám i předsvatební schůzku) podruhé v životě a hned po vás chce nějakou tu romantiku, cicmačky a kdo ví co ještě.

Právě proto je fajn projít si se svým svatebním fotografem i jedním focením před samotnou svatbou. Otrkáte se, poznáte se, sladíte se na způsobu komunikace i samotném focení. Najdete společnou notu.

V den svatby budete tak vědět, do čeho jdete a rozhodně budete klidnější než před úplně neznámým člověkem.




  • Chcete fotky na oznámení a tiskoviny

Spláchnete tak dvě mouchy jednou ranou - v rámci předsvatebního focení se poznáte s fotografem, dostanete fotky ve stejném stylu, jako pak budete mít i svatební, které můžete na svatbě využít na všemožné tiskoviny, svatební noviny, oznámení, pozvánky, atd. Fotit můžeme v podstatě klidně u vás doma, na nějaké venkovní prochajdě nebo i v místě svatby - kdy spojíme focení i s předsvatební schůzkou, ať víme, co od sebe čekat a domluvíme se na detailech.




  • Chcete fotky na památku ještě za svobodna z nějakého rande

Ono se říká, že svatbou nemá vlastně mezi vámi nic měnit. Ale je to prostě životní krok, tak proč si neuložit fotky ve stylu "jéé, to jsme spolu tehdy ještě randili." Můžem se jít vyblbnout v zimě a jít třeba bobovat nebo stavět sněhuláky, anebo vyrazit na piknik nebo vaše oblíbený místa, kde jste se potkali nebo si dali první pusu. Prostě taková ta romantická památka na něco, co je jenom vaše.




  • Tajný zásnuby

Tohle je tip spíš pro pány - kteří chtějí požádat svou lásku o ruku. Darujte své přítelkyni párové focení, kdy se s námi domluvíte, že ji na něm požádáte o ruku. Z párového focení se tak stane vlastně zásnubní / předsvatební focení a vy budete mít památku na (dosud) nej den vašeho života.

A tady se stoprocentně hodí i předsvatební natáčení ;)


  • Předsvatební natáčení

Chcete mít ze své svatby i svatební video? Plánujete si říkat svatební sliby nebo mají vaši kamarádi připravené proslovy plné zábavných nebo zamilovaných historek? V takovém případě je úplně TOP, když můžete do svatebního videa zakomponovat i záběry z vašeho rande. Jestli jste trhlí, můžeme vyrazit dělat vylomeniny na dětský hřiště, máte-li nějaký společný koníček, zvíře nebo sport, pojďme se ho vyvenčit nebo si něco zahrát, atd. Prostě i ve svatebním videu můžete mít vsuvky o tom, jací jste i mimo svatbu. Až se na to budete za třicet nebo padesát let dívat, rozhodně se pak nad tím pousmějete.



  • Pokračování příběhu

No a po svatbě můžeme udělat pokračování v podobě těhotenského nebo rodinného focení - na stejném místě jenom v jiném počtu :)





bottom of page